ESTER QUINTANA "No s'ha fet justícia sobre la sentència. Tenien totes les proves i testimonis per poder-ho aclarir i no ho han fet. Crec que evidencia que hi ha una manca, ja ho he dit, de justícia i impunitat." GERARDO ARIZA "La administración tiene que luchar porque dentro de los cuerpos de seguridad de Catalunya no haya personas con un currículum de este tipo y que mañana puedan volver a patrullar por la calle."

Fa poc més d’una setmana que es va conèixer la sentència judicial del cas Quintana, en què els dos Mossos d’Esquadra acusats d’haver disparat el projectil, que va fer perdre un ull a Ester Quintana, van quedar absolts. Uns fets que la mateixa víctima qualifica d’injustícia, tot i que “el jutge “tenia totes les proves i testimonis necessaris”. Quintana ha estat una de les participants a la manifestació contra la impunitat policial, en què han participat una cinquantena de persones.


Els manifestants han sortit del carrer de l’Aurora, on l’octubre de 2013 va morir l’empresari, Juan Andrés Benítez, després d’una reducció policial dels Mossos d’Esquadra. La marxa ha avançat pels carrers del centre i culminarà a la plaça de Sant Jaume, moment en què els concentrats encendran espelmes per simbolitzar la seva lluita.

Des de la plataforma Justicia Juan Andrés, Gerardo Ariza ha reclamat que els agents amb antecedents per violència deixin d’exercir la seva professió. “Ens han robat el judici i això ho hem de denunciar”, ha sentenciat en referència al cas Benítez perquè considera que no s’ha tingut en compte als veïns. Ariza ha defensat que ells van ser els que, precisament, van engegar la campanya per fer justícia a la mort de l’empresari. En la sentència judicial, de principis de maig, els policies van admetre haver causar la mort i van poder evitar així la presó.