AMARANTA CABRERO, sociòloga ambiental " Aquest tipus de creuers empitjoren encara més la qualitat de l'aire que respirem i estan vinculants en una creixent mortalitat per causes de contaminació per l'aire" DANIEL PARDO, Assemblea de Barris per un turisme sostenible " Posar-li en nom de Harmony of the seas i a més a més fer-los arribar a Barcelona al dia Internacional del Medi Ambient i vendreu encara com a turisme verd, sinó es provocació és humor negre"

Coincidint amb l’arribada del creuer més gran del món, l’Harmony of the Seas, el col·lectiu d’entitats i veïns en contra del turisme massiu ha convocat una protesta per rebutjar aquest tipus d’embarcació i reivindicar un model de turisme més sostenible. Segons els manifestants, la gran quantitat de fuel que necessita el creuer “es tradueix en un volum d’emissions contaminants que supera els límits fixats per la Unió Europea”. De fet, aquest vaixell consumeix 2.500.000 litres de fuel al dia.

Els concentrats s’han posat mascaretes a la boca per protestar contra l’emissió de gasos contaminants provinents d’aquests grans bucs. Dues pancartes amb els lemes “Bye Bye creuers” i “No torneu més” han encapçalat la protesta, que s’ha dirigit a l’Harmony of the Seas, però els cossos de seguretat han impedit el pas dels manifestants. La marxa ha avançat en direcció al Mirador de Colom, però la policia no els ha deixat continuar a l’altura de l’avinguda del Paral·lel, i en aquest punt, finalment, s’ha dissolt la protesta.