Esborrar pintades és una de les actuacions freqüents dels serveis de neteja. El que és menys habitual és que, simultàniament, i en la mateixa plaça, també s'arreglin les papereres o es renti la cara als contenidors. Són tasques de manteniment que per primer cop es faran, de forma integral, a 158 places i llocs d'esbarjo de tots els barris de la ciutat. Neteges especials per deixar a punt l'espai públic durant els mesos en què es fa més vida al carrer. CARLES VÀZQUEZ, director de Neteja i Gestió de Residus "Té dos objectius: millorar la neteja, millorar el manteniment i l'altre millorar també la percepció. Si veus que et cuiden l'espai públic, te'l mantenen, aquella paperera que estava torta te la redrecen, te la repinten, dóna la sensació de 'això està cuidat'". Per aquestes neteges exhaustives s'ha reforçat el dispositiu d'estiu amb 10 operaris més, fins gairebé els 200, i en total s'hi han destinat més de 6 milions d'euros. La campanya inclou a més els entorns de tots els mercats municipals, on es faran ruixats a pressió els dissabtes a la tarda. I el reforç el completarà, com cada any, el dipositiu de platges. Aquest juny ha començat la temporada alta i això vol dir neteges diàries des del matí fins a la nit.

Netejar xiclets i taques a terra, pintades a les parets i als contenidors, o arreglar papereres, i si cal substituir-les, són algunes de les actuacions previstes en aquestes neteges especials. Són tasques de manteniment que ja es fan regularment, però ara la novetat és que es realitzaran de manera simultània, el mateix dia en una mateixa plaça. Al llarg dels mesos d’estiu es rentarà la cara a 158 espais públics (places, llocs d’esbarjo o d’interès turístic) repartits pels 73 barris de la ciutat.

El director de Neteja i Gestió de Residus, Carles Vázquez, ha explicat que l’objectiu és doble: “millorar la neteja i el manteniment i també millorar-ne la percepció. Quan fas un manteniment extra, fa l’efecte afegit de confort i de benestar”. Per a aquestes neteges exhaustives, s’ha reforçat el servei amb 10 operaris més, fins arribar als 194 que conformen el dispositiu especial d’estiu. Amb un pressupost total de 6,3 milions d’euros, l’operatiu també preveu tasques habituals de cada any: més neteja de tardes i de nit, amb increment de treballs a parcs i espais verds.

La campanya també inclou els entorns dels 39 mercats municipals, on es farà un reforç de neteja amb aigua a pressió cada dissabte a la tarda un cop acabi l’activitat del mercat. I a les platges, fins al 30 de setembre, 40 operaris s’encarregaran a diari, en torns de matí, tarda i nit, de buidar les papereres o netejar la sorra. A més, els accessos a les platges, al llarg de tots els passeigs, es reforcen amb cubells ancorats.