Aquest divendres s’havia convocat una manifestació per protestar contra el tancament dels dos centres educatius de la Mina, i la consegüent desaparició dels llocs de treball. Però poc abans de la concentració, Ensenyament ha emès un comunicat en què assegura que els dos centres es fusionaran en un “institut escola” per tal de millorar el rendiment escolar dels alumnes.

Tot i l’anunci, des dels sindicats reivindiquen més protagonisme a l’hora d’elaborar un projecte de futur per a aquest institut escola. Denuncien que les decisions s’han pres de manera precipitada i que no s’ha informat degudament ni els treballadors ni els representants de la comunitat educativa.


Segons expliquen, la qüestió no es va incloure en la darrera junta de personal dels SSTT d’Ensenyament, celebrada el 25 d’abril, ni tampoc ho va fer el consell escolar municipal de Sant Adrià del 26 de maig. Les consideren unes actuacions intencionades per ocultar el tancament dels dos centres, que, des de el Departament d’Ensenyament, justificaven per l’alt percentatge d’absentisme, d’abandonament, la falta d’inserció i rendiment escolar. Pels representants sindicals, aquestes són qüestions que deriven de la problemàtica que es viu al barri.