interiors-canyelles

Arrenquen les obres que esborraran escales i murs de formigó per itineraris adaptats i places enjardinades als espais entre els blocs de pisos situats entre els carrers d’Ignasi Agustí, Federico García Lorca, Antonio Machado i la ronda de la Guineueta Vella. Una gran àrea que l’Ajuntament ha calculat en 13.416 m2, on s’invertiran 5,5 milions d’euros per fer-ho possible.

Es tracta d’una nova fase de remodelació dels interiors de Canyelles que vol reparar l’aspecte i l’urbanisme amb el qual va néixer el barri fa uns 40 anys. En aquell moment es va salvar el desnivell de la zona, limítrof amb Collserola, a través d’escales, porxos, petites terrasses d’accés a les porteries i algunes rampes, entre murs de formigó que fan sovint també de contenció de terres. Ara, com ja s’ha fet en altres fases, s’eliminaran barreres arquitectòniques per fer més fàcil i adaptats els itineraris. Hi haurà diferents solucions, segons la zona.

Accessibilitat i zones d’estada

Als veïns els espera un any d’obres, en els quals veuran com es crearan nous itineraris sinuosos o en diagonal. Els murs de formigó deixaran pas a elements metàl·lics i transparents, acompanyats de talussos enjardinats. I les noves escales i rampes es dissenyaran per unificar espais i afavorir-ne on hi ha locals comercials.

Dos ascensors nous

A banda d’aquestes actuacions més urbanístiques, també s’instal·laran dos nous elevadors entre els carrers de Miguel Hernández i el d’Ignasi Agustí. Servirà per connectar els veïns amb els habitatges, però també per millorar l’accés a l’EBM Nens i Nenes a l’Escola Superior de Disseny Deià.

15 anys esperant la reurbanització

Dins el recinte a remodelar s’hi troba el tram final de la ronda de la Guineueta Vella. I aquí, una comunitat, la del número 68, que fa més de 15 anys que s’arrangi la plaça que dona accés a la porteria. En aquell moment l’escola bressol municipal que hi havia als baixos de l’edifici es va traslladar al nou equipament, l’EBM Nenes i Nens, i va quedar pendent reurbanitzar el que era el pati, un recinte de sorra, que s’ha convertit en la via més directe a la porteria. Un camí que els veïns es queixen que es converteix en un fangar quan plou i que tendeix a acumular brossa, rates i males herbes.

L’antic pati de l’escola bressol, pendent de reurbanitzar

A totes aquestes actuacions se li afegiran les clàssiques de totes les reurbanitzacions, com ara millores en l’enllumenat, el drenatge, mobiliari urbà i renovació de serveis.