Els veïns d’un gimnàs del carrer de Casanova asseguren que des de fa gairebé un any viuen un malson. Asseguren que l’activitat d’aquest equipament esportiu, que obre fins a la una de la matinada de dilluns a diumenge, genera sorolls i molèsties constants. Soroll de la música a tot volum del gimnàs però, sobretot, de les peses que cauen al terra, i d’una roda de tractor que fan servir per musculació. “Cada cop que cau al terra resona tot l’edifici”, assegura Jordi Garcia, el president de la comunitat de veïns afectada pel gimnàs. Garcia assegura que, fins i tot, tenen por que això que pugui acabar afectant l’estructura de l’immoble.

“Saps que entraràs a casa teva i no hi haurà pau”

“Això és un malson que comença a les sis del matí cada dia”, assegura Jaume de Prat, un dels veïns afectats. La Pilar Pujol, la seva parella, ho corrobora: “´És un estrès constant, un no viure perquè saps que entraràs a casa teva i no hi haurà pau”. Relaten que els sorolls són aleatoris i asseguren que les vibracions de les peses caient tal terra són “estremidores”. Tant és així, que asseguren que han hagut de recórrer al psicòleg per ansietat i per alternacions del son. Un neguit que també pateix la seva filla de tres anys, que es desperta a les nits.

Les molèsties són més evidents a l’entresol i als primers pisos, però els veïns de les plantes superiors també noten el soroll. “Nosaltres vivim a un quart i ho notem”, assegura una veïna.

Els veïns han denunciat el cas

Els problemes fa gairebé un any que s’arrosseguen, des de l’inici de les obres del gimnàs. El president de la comunitat explica que han denunciat les molèsties però reconeix que, en casos com aquests, les solucions acostumen a ser “lentes” i “difícils”. També expliquen que van denunciar a l’Ajuntament que el gimnàs no tenia llicència d’obres, ni d’activitat. Quan el consistori hi va intervenir, però, ja havien regularitzat la situació.