Dues persones han resultat ferides de gravetat aquest dimecres a Vallvidrera després que dos gossos les han atacat. Els fets han passat al matí al carrer de Casafranca, a Vallvidrera, a Sarrià – Sant Gervasi.

A banda de la Guàrdia Urbana, fins al lloc dels fets també s’hi han desplaçat quatre ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que han atès dues persones i les han traslladat a l’Hospital Vall d’Hebron. Una de les víctimes està en estat menys greu mentre que l’altra, que és un home gran, està molt greu perquè ha patit una mossegada important, segons ha pogut saber betevé.

La principal hipòtesi amb la qual treballa la policia és que els dos gossos s’han escapat d’una casa i han atacat les dues víctimes. Quan la policia hi ha arribat, però, els gossos ja havien tornat amb els seus tenidors, que han estat informats de l’incident. La Urbana, a més, els ha obert diligències per investigar si cal sancionar-los. De moment, es desconeix si els gossos són de raça perillosa.

Aquest atac, que ha avançat SER Catalunya, s’ha produït just l’endemà que un agent de la Guàrdia Urbana abatés d’un tret un gos mentre el mossegava.

Altres casos

No és la primera vegada que gossos de races potencialment perilloses provoquen ferits. Tres gossos, deslligats i sense morrió, van atacar una dona a Can Rectoret. Aleshores, els veïns afirmaven que no era un cas aïllat i que ja hi havia hagut altres atacs de gossos de races potencialment perilloses al barri.

Al Parc de la Guineueta, a Nou Barris, un gos terrier de Staffordshire americà, que també anava deslligat i sense morrió, va mossegar un nen de set anys a la cara.