Richard Olivo, cònsol de l’Equador a Barcelona, ha explicat a BTV que des del consolat han rebut moltes mostres de suport i solidaritat per part de la ciutadania, però ha demanat calma, malgrat viure moments de dolor, per poder pensar amb el cap fred i prendre les decisions adequades. “Hi ha moltes informacions falses”, ha dit referint-se al fet que alguns mitjans havien anunciat, per exemple, la possibilitat que vingués un tsunami “a posteriori” del sisme.

Olivo ha explicat que dilluns a la tarda es va reunir amb l’Ajuntament però serà aquest dimarts a la tarda quan es trobarà amb membres de la Generalitat i vuit ONG per decidir les iniciatives que es duran a terme durant els propers dies. El cònsol pensa, per exemple, en un Sant Jordi solidari. També es poden fer donacions econòmiques al compte corrent ES16 0049 5132 4225 1627 0535

Pel que fa a donacions de tipus material, com menjar o mantes, el cònsol demana que no en facin arribar encara al consolat perquè no disposen de cap acord amb cap aerolínia per fer arribar el material a la zona afectada pel terratrèmol de dissabte.