Es tracta d’un solar de propietat municipal, situat entre l’avinguda de Vallcarca i el carrer de Bolívar, que està afectat pel pla de reordenació urbanística del barri: fins fa poc hi havia un pàrquing privat i en un futur s’hi ha d’instal·lar el Punt Verd del barri de Vallcarca.

“Estem molt preocupats”

Els veïns denuncien que els ocupants utilitzen els menors per ocultar les seves activitats il·legals: detallen que quan passa la Guàrdia Urbana pel solar simulen que són una família que es dedica a la ferralla però, en realitat, són un grup organitzat dedicat al robatori de tot tipus de materials. Afegeixen, a més, que hi ha baralles i s’organitzen festes sorolloses de matinada. Aquestes són imatges cedides pels veïns.

La situació provoca por i molèsties a veïnat i comerciants, que s’hi mostren “molt preocupats”. Aquest dimecres portaran el cas a l’audiència pública del districte de Gràcia i, a partir d’aquest dijous, iniciaran una recollida de signatures per demanar una solució urgent al consistori.

Desallotjament en marxa

Fonts municipals informen que tenen controlat l’assentament. Assenyalen que, com que hi ha menors, els serveis socials fan seguiment del cas i, paral·lelament, ja s’ha activat el procediment per dur a terme un desallotjament ordinari.