El primera Saló de l’Ocupació Juvenil se celebrarà del 14 al 16 de març al recinte firal de Montjuïc, coincidint amb el Saló de l’Ensenyament. L’objectiu serà posar en contacte joves que busquen feina amb empreses que hauran de respectar un mínims de sou i de contracte. La previsió és que el visitin 7.000 joves d’entre 16 i 35 anys.

El saló s’ha presentat aquest dimecres a l’Ajuntament, que n’és l’organitzador. Barcelona tindrà un espai per ajudar els joves a trobar una feina digna. El primer Saló de l’Ocupació Juvenil se celebrarà al recinte firal de Montjuïc i ho farà durant la Setmana de la Formació i el Treball, coincidint amb el Saló de l’Ensenyament i el Saló Futura, del 14 al 16 de març.

Amb aquest nou projecte s’impulsa un espai per ajudar, segons ha explicat el consistori, a trobar feina als joves i a desenvolupar-se professionalment. Es posarà en contacte prop de 7.000 visitants d’entre 16 i 35 anys amb els serveis municipals d’ocupació i formació laboral, amb els programes d’entitats del tercer sector,  empreses privades i gremis professionals.

 

 

El Saló de l’Ocupació Juvenil també tindrà fins a set espais diferents perquè els joves puguin conèixer també els seus drets i deures laborals o per descobrir l’emprenedoria i l’economia col·laborativa com a camins professionals vàlids. “Per treballar a Barcelona -ha dit el comissionat d’Educació Miquel Àngel Essomba- no s’hi val tot”, en referència a l’objectiu del saló que és dignificar les condicions dels llocs de treball.

 

L’organització del saló és una de les mesures previstes en el Pla per al foment de l’ocupació juvenil i de qualitat 2016-2020.