El saló s’ha presentat aquest dimecres a l’Ajuntament, que n’és l’organitzador. Barcelona tindrà un espai per ajudar els joves a trobar una feina digna. El primer Saló de l’Ocupació Juvenil se celebrarà al recinte firal de Montjuïc i ho farà durant la Setmana de la Formació i el Treball, coincidint amb el Saló de l’Ensenyament i el Saló Futura, del 14 al 16 de març.

Amb aquest nou projecte s’impulsa un espai per ajudar, segons ha explicat el consistori, a trobar feina als joves i a desenvolupar-se professionalment. Es posarà en contacte prop de 7.000 visitants d’entre 16 i 35 anys amb els serveis municipals d’ocupació i formació laboral, amb els programes d’entitats del tercer sector,  empreses privades i gremis professionals.

 

 

El Saló de l’Ocupació Juvenil també tindrà fins a set espais diferents perquè els joves puguin conèixer també els seus drets i deures laborals o per descobrir l’emprenedoria i l’economia col·laborativa com a camins professionals vàlids. “Per treballar a Barcelona -ha dit el comissionat d’Educació Miquel Àngel Essomba- no s’hi val tot”, en referència a l’objectiu del saló que és dignificar les condicions dels llocs de treball.

 

L’organització del saló és una de les mesures previstes en el Pla per al foment de l’ocupació juvenil i de qualitat 2016-2020.