El poliesportiu acaba d’estrenar aquests llums LED o aquests altres, que només s'encenen quan la llum exterior no és suficient per il·luminar la sala. Són algunes de les mesures que ha pres la direcció del CEM de l'Espanya Industrial per arribar al repte d'estalviar un 10 % d'energia durant aquest mes de febrer. Diego Fernàndez cap manteniment Secretariat Entitats Sants, Hostafrancs i la Bordeta “Sorprenentment, perquè ha estat una sorpresa, en l'aigua és on més hem estalviat. Pensàvem que no i estem gairebé al punt del 30%. És moltíssim. En el gas estem al voltant del 15 i en l'electricitat del 10%” El repte ha estat molt ben acollit pels usuaris, que són una peça clau per aconseguir reduir el consum energètic del poliesportiu. Ricard Delgado usuari “Em sembla perfecte. Tot el que sigui estalviar i recuperar el que hem tirat em sembla perfecte” Pedro Soro usuari “Jo col·laboro, col·laboro al màxim amb el paper, l'aigua, en tot en general. Crec que és un bé per tothom, no simplement per la zona esportiva sinó per tothom” La reducció del consum d'aigua, llum i gas no només es notarà a la factura del poliesportiu sinó que també es traduirà en diners per al projecte contra la pobresa energètica als barris de la Marina.

El poliesportiu de l’Espanya Industrial té un repte: reduir un 10 % el consum d’aigua, llum i gas durant el febrer, el mes que tradicionalment registra més consum energètic. Per aconseguir-ho l’equipament ha pres algunes mesures com ara substituir els fluorescents per llums LED, instal·lar sensors de presència per evitar que els llums estiguin sempre encesos o rebaixar la quantitat d’aigua que surt pel ruixadors de les dutxes.

Però només amb aquestes mesures no aconseguirien el repte i el poliesportiu ha demanat la col·laboració dels usuaris. Gràcies a això en només una setmana han estalviat molt. Diego Fernàndez, cap de manteniment del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta: “Sorprenentment, en l’aigua és on més hem estalviat. Pensàvem que no i estem gairebé al punt del 30 %. És moltíssim. En el gas estem al voltant del 15 % i en l’electricitat, del 10 %.”

Tot l’estalvi que aconsegueixin els equipaments municipals es traduirà en una injecció de diners per al projecte contra la pobresa energètica Als barris de la Marina hi posem tota l’energia. La Marató d’Estalvi Energètic és una iniciativa solidària que l’any passat va recaptar més de 81.000 euros gràcies a la implicació de 12 ajuntaments i una seixantena d’equipaments públics.