bombers

Els aspirants al cos de Bombers de la Generalitat que no van superar el test de personalitat de les oposicions presenten aquest dijous una querella contra el Departament d’Interior. Demanen que s’anul·li la prova i que se’ls readmeti en el procés d’oposicions per optar a una de les places del cos. Reclamen transparència i denuncien opacitat al voltant del test, del qual, diuen, no s’han publicat les correccions ni tampoc els barems que s’han utilitzat.

Els afectats denuncien que un 45 % dels aspirants a les proves van quedar fora en no superar el test de personalitat. Després d’haver superat un examen teòric i un psicotènic, 488 dels 1.094 aspirants a bomber van quedar eliminats. En convocatòries anteriors la mitjana dels que no superaven aquesta prova era del 8 %, segons expliquen els afectats.

“Patologies psicològiques severes i múltiples”

Els afectats van rebre notificacions individuals en què se’ls comunicava que patien “patologies psicològiques severes i múltiples” com ara paranoia, psicosi, abús d’alcohol i drogues, neurosi o descontrol emocional, segons expliquen els afectats. A més, asseguren que hi ha rectificacions i contradiccions en les notificacions i això els fa veure “una possible intencionalitat a forçar la continuïtat del procés malgrat no seguir el que s’estableix en les bases”.

Aquest col·lectiu d’aspirants havien donat un marge d’uns dies a Interior abans de presentar la querella. Van presentar al·legacions al departament en què demanaven els criteris de correcció a l’empresa encarregada, i també van demanar explicacions al Parlament a través de diversos grups parlamentaris.