L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb hotels i residències d’estudiants per allotjar-hi les persones sense sostre que actualment estan al pavelló de Fira. La regidora de Drets Socials, Laura Pérez, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, que la intenció del consistori és “trobar espais més còmodes” per acollir les persones sense llar, coincidint amb l’arribada del fred i l’hivern. “L’objectiu és donar una cobertura en què puguem donar la millor atenció social”, ha detallat Pérez.

Paral·lelament, l’acord permetrà al consistori barceloní tancar l’últim pavelló de Fira, que actualment acull 170 persones sense llar. Aquest espai es va habilitar en un moment “d’emergència” per l’esclat de la pandèmia.

Reclamen la complicitat dels apartaments

La regidora de Drets Socials ha instat el sector dels apartaments turístics a “col·laborar de manera més activa” perquè accedeixin a oferir pisos que serveixin d’allotjament per als sensesostre. Laura Pérez ha afirmat que actualment “tenen moltes converses” amb el sector, però ha lamentat que encara no han aconseguit tancar una xifra de pisos “que ens permeti sentir-nos orgullosos del sector”.