Estudiants FP Grau Infermeria

Els estudiants de formació professional i batxillerat arrenquen aquest dimarts el curs escolar 2023-2024, amb novetats a la ciutat. Pel que fa al batxillerat, els nous currículums ja estan totalment desplegats i el més destacat és que la nova selectivitat no s’estrenarà ara sinó que es retarda un any més. La formació professional creix i s’amplia amb tres centres formatius especialitzats a Barcelona per donar resposta a l’augment de la demanda.

Tres instituts més d’FP a Barcelona

Al Poblenou ha començat a funcionar el nou Institut els de Tecnologies de la Informació amb 629 places d’ensenyament dins l’àmbit digital, com el Grau de Sistemes Microinformàtics i Xarxes o el d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa. S’ofereixen ensenyaments de formació professional en titulacions que fins al moment s’oferien a l’Institut Balmes i l’Institut Joan d’Àustria.

També s’estrena l’Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle, ubicat temporalment al TNC, amb 289 alumnes que es duplicaran el curs següent. El tercer centre nou a Barcelona és l’Institut de Sostenibilitat i el Medi Ambient de Barcelona (ISMAB), que ofereix un únic projecte amb dues seus estudis agraris, de jardineria i mediambientals. Neix de la fusió de l’Institut Rubió i Tudurí (Sant Andreu) i l’Escola Viver Castell de Sant Foix.

Augment de places d’FP per fer front a la demanda

Aquest curs Barcelona disposa de 776 places més d’oferta pública per a cicles de grau mitjà d’FP i en total s’arribarà a les 9.470. Un 89,33 % de l’alumnat de continuïtat que s’ha preinscrit en aquests cicles ha obtingut una de les opcions demanades, i un 75,10 % podrà cursar la seva primera opció.

Pel que fa als estudiants de batxillerat, iniciaran el curs amb els nous currículums educatius ja del tot aplicats. Són continguts més competencials creats per adaptar-se a la nova selectivitat, que s’havia d’estrenar al juny, però que finalment es retarda almenys fins al 2025, com ja havia plantejat la Generalitat per donar més temps als docents a aplicar els canvis.