Des del Banc Expropiat havien cridat a concentrar-se avui al migdia per tornar a ocupar el local que va ser desallotjat aquest dilluns. Un dispositiu dels Mossos d'Esquadra, però, ha blindat des del matí l'accés al Banc i els manifestants, en un primer moment, s'han concentrat al carrer que hi dóna accés des de la plaça de la Revolució. A mesura que ha avançat al migdia, també s'han omplert de gent els altres accessos. Molts manifestants anaven avui disfressats i amb màscares del propietari del local on hi ha el Banc Expropiat. A travessera l'ambient ha estat tranquil en un primer moment, amb nens jugant a tocar del cordó policial. Alhora, però, la tensió creixia a Mare de Déu dels Desamparats, on els manifestants han tirat aigua, farina i alguns objectes a la policia. Els Mossos han carregat aquí en almenys 4 ocasions, però després de fer-ho, els concentrats ràpidament han recuperat la seva posició. Un fotògraf ha resultat ferit lleu en rebre l'impacte d'una llauna de cervesa al cap. Més tard, també hi ha hagut corredisses i càrregues puntuals en altres accessos al Banc. Al migdia tranquil·litat, només gent a Mare de Déu dels Desemparats. La concentració ha tornat a augmentar de volum a la plaça de la Revolució a partir de les sis de la tarda. Llavors ha començat una marxa per alguns dels carrers del barri. Hi han fet acte de presència els regidors del Grup Municipal de la CUP, María José Lecha i Josep Garganté i les diputades d'aquest partit Anna Gabriel i Eulàlia Reguant. De Revolució, la manifestació ha passat per la plaça de la Virreina i ha arribat fins la de Rovira i Trias, on ha estat desconvocada la protesta.

La protesta estava convocada a les 12 h. Els manifestants s’han trobat que la seu del Banc Expropiat estava envoltada pels Mossos d’Esquadra, així que han optat per apropar-s’hi per quatre fronts i, després de dues hores fent pressió, han llançat aigua, confeti i farina als agents. En aquest moment, han començat les càrregues policials de manera intermitent i, segons el Banc Expropiat, 15 manifestants han resultat ferits pels cops de porra, entre ells el regidor de la CUP, Josep Garganté, que ho ha denunciat a través del seu compte a Twitter. També set agents dels Mossos, dels quals quatre han hagut d’agafar la baixa, segons ha informat la policia catalana, que també ha registrat danys en una de les seves furgonetes. D’altra banda, un fotògraf que estava cobrint els fets ha resultat ferit per l’impacte d’una llauna al cap.

Molts dels concentrats duien màscares amb la fotografia del propietari del local, Manuel Bravo, a qui culpen del conflicte, i també vestien cascs de colors. La marxa, que ha sortit a les 12 h de la plaça de la Revolució, s’ha dividit en quatre columnes i ha envoltat el Banc Expropiat per tots els accessos possibles, rodejant també el cordó policial. Tot i això, després dels moments de tensió només ha quedat un dels fronts, el de la plaça de la Revolució, que ha continuat manifestant-se.

Una pancarta amb el lema “Si toquen el banc, responem totes”, presideix la manifestació, que aplega centenars de persones, entre les quals també hi ha nens. De fet, en una de les columnes els infants han jugat a primera línia, just a tocar del cordó de seguretat que envolta el Banc Expropiat.

Amb motiu de la concentració, diverses furgonetes dels Mossos han tallat el trànsit de la travessera de Gràcia en el tram comprès entre el Torrent de l’Olla i el Mercat de l’Abaceria. A més, per evitar desperfectes al mobiliari urbà, s’han retirat des de fa dies els contenidors dels carrers que hi ha al voltant del Banc Expropiat. Amb això, es volen evitar aldarulls com els dels darrers dies en què es van cremar contenidors i es van produir altres desperfectes. Això sí, durant la marxa, alguns dels manifestants s’han fet sentir repicant contra les persianes del Mercat de l’Abaceria.

Després d’una jornada de dissabte tranquil·la, el col·lectiu del Banc Expropiat ha tornat al carrer per protestar contra el desallotjament del local i amb la intenció de reocupar el centre autogestionat. En un principi, la convocatòria era a les 12 h davant del centre, però la presència policial ha obligat a traslladar la concentració a la plaça de la Revolució de Setembre de 1868.