JORDI JANÉ, conseller d'Interior "Posar com si ara els Mossos d'Esquadra fossin la causa dels aldarulls és tan injust. Intentar derivar aquest problema pel desallotjament del banc expropiat com si fos un problema policial, és voler despistar l'atenció." CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat "Cada alcalde toma las decisiones en el momento en que debe tomarlas para evitar males mayores. Por tanto, debo expresar el máximo respeto por las decisiones de Xavier, que lo conozco y lo aprecio como persona, y sé que siempre han sido guiadas por el buen sentido y las buenas intenciones."

Jané ha explicat en una entrevista a RAC1 que la policia catalana té localitzat un grup de violents de qui ha pogut obtenir imatges captades per l’helicòpter que va sobrevolar Gràcia durant les nits d’aldarulls. El conseller ha explicat que se’ls pot veure amb el cap tapat repartint material com pedres. Jordi Jané ha admès que no descarta que el Banc Expropiat es torni a ocupar perquè, diu, “la policia no pot estar permanentment protegint la propietat privada”.

Puigdemont avala que Trias pagués el lloguer del Banc Expropiat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat el seu suport a Xavier Trias i ha avalat el pagament del lloguer del local del Banc Expropiat que va realitzar el consistori durant un any. La Fiscalia de Barcelona ha engegat una investigació sobre aquests fets per determinar si Trias va cometre un delicte de malversació de diners públics. El president de la Generalitat també ha defensat les actuacions policials dels darrers dies a Gràcia i ha afirmat que no pensa cessar ningú.