MONTSE TERUELAS, veïna de Gràcia "Les botigues i tot això em sap molt de greu que per una certa manera de pensar hagin pogut fer aquestes destrosses, jo no hi estic d'acord." EVA BORRELL, veïna de Gràcia "Penso que també és una mica oportunista donar la culpa a gent que el que estan fent continuament és intentar que al barri estigui tot més a prop, que no hi hagi cap mena de conflicte fins i tot amb nouvinguts, amb persones que tenim que viuen al carrer."

Aquest migdia a la plaça de la Revolució de Setembre de 1868 s’ha organitzat un vermut musical i un dinar popular amb l’aportació de la Xarxa d’Aliments de Gràcia, un dels projectes originats a partir del Banc Expropiat. També s’ha preparat un “micro obert” perquè tothom hi pugui expressar l’opinió sobre els fets dels últims dies. Un equip de BTV ha intentat parlar amb els organitzadors de la jornada, però ningú del col·lectiu del Banc Expropiat no s’ha volgut pronunciar perquè acusen els mitjans de comunicació de manipuladors. Tot i així, a través d’un comunicat al seu blog, insisteixen en la voluntat de tornar a entrar al local desallotjat i tapiat.

Cap al migdia, després del vermut, un dels tallers ha consistit a decorar la planxa metàl·lica que protegeix tota la façana de l’antic Banc Expropiat amb les mans plenes de pintura blava. Es tractava de formar-hi un mural que vol ser símbol de resistència. Alhora, el col·lectiu del Banc Expropiat ha instal·lat un nou rètol a sobre de la porta.

Després d’una setmana marcada pels aldarulls, el Banc Expropiat vol reivindicar, amb mobilitzacions diürnes, la tasca social que es feia des del centre autogestionat. L’agenda va començar divendres amb un berenar en què es va aprofitar per explicar als interessats els fets dels últims dies. A banda de les activitats, es mantenen les convocatòries de cassolades cada nit a les 22 h des del carrer, places o balcons, tal com s’ha fet durant els últims dos dies. Diumenge, a més, hi haurà una nova concentració davant de l’espai desallotjat a les 12 h del migdia.

Molts dels veïns valoren positivament la tasca que es feia des del Banc Expropiat. Fins i tot, participaven en algunes de les tasques socials que s’hi feien, com la donació de roba. D’altres destaquen que se senten incòmodes amb la situació que s’ha generat durant l’última setmana i desitgen que no tornin a haver aldarulls al barri. Però molts, sobretot els comerciants, temen que la violència torni a estendre-s’hi aquest dissabte a la nit. El barri està sense contenidors i molts aparadors estan protegits amb reixes o també cartells demanant que no siguin destrossats.

Tot i que des del Banc Expropiat asseguren que no hi ha cap mobilització convocada aquest vespre, alguns comerciants es preparen per a una nit que creuen que podria ser més intensa que les d’aquesta setmana.