Porta precintada a un edifici de Sant Andreu després de l'esfondrament d'una teulada

(Redacció i ACN) Una dotzena de veïns d’un edifici de tres plantes situat al carrer de Ramon Batlle, al districte de Sant Andreu, han estat desallotjats aquest dilluns dels seus domicilis després que se n’hagi esfondrat la teulada. Els fets han tingut lloc cap a dos quarts de cinc de la tarda i no hi ha hagut ferits, segons ha informat l’Ajuntament. El consistori també ha explicat que els serveis tècnics del districte han fet la primera valoració del sinistre i que aquest dimarts els propietaris hi enviaran un arquitecte per fer-ne una valoració més a fons.

Pel que fa als desallotjats, l’Ajuntament ha assegurat que nou persones han estat ateses pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), de les quals set han acceptat un allotjament d’emergència. La resta s’han allotjat amb familiars.

Obres sense llicència a l’edifici

Fonts municipals han informat que els serveis tècnics del districte es van traslladar a l’edifici quan ja es trobaven actuant els cos de bombers i la guàrdia urbana. Allà els tècnics de l’Ajuntament van fer una primera inspecció i van comprovar que a l’edifici s’estaven realitzant obres sense llicència.

Les mateixes fonts han confirmat que els veïns del pis ensorrat trigaran força temps en poder tornar donat l’estat de l’habitatge. La resta de veïns podran tornar quan el tècnic de la propietat certifiqui l’estabilitat de l’estructura de l’edifici i s’acabin els treballs urgents d’enderroc de les parts no recuperables del pis afectat. La propietat ha informat al districte que demanarà els permisos per efectuar les obres corresponents per tràmit d’urgència.