Un avet de quatre metres d’alçària s’ha instal·lat des d’aquest divendres a la plaça dels Àngels, davant del Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Hi serà fins el 6 de gener. És una iniciativa d’un ampli col·lectiu d’associacions del barri del Raval, que volen retre un homenatge als empresonats, exiliats i processats de l’independentisme català. Les entitats han batejat l’avet amb el nom d’Arbre dels Desitjos i la seva voluntat és que els barcelonins s’hi apropin durant la campanya de Nadal a escriure-hi i penjar-hi missatges solidaris amb els investigats i els seus familiars.

Les associacions han muntat una programació de desenes d’activitats al voltant de l’arbre, com ara un tió de Nadal, passejada de gegants, actuació de bastoners, nadales, tallers de dibuix, de pancartes i de postals de Nadal, entre d’altres.

Aquest divendres l’avet s’ha inaugurat en un acte amb presència de familiars dels presos i exiliats, que han penjat a l’arbre unes boles de Nadal amb fotografies dels encausats. També s’hi ha fet un concert de la Raval’s Band i una trobada amb els membres de la Caminada per la Llibertat, que cada divendres recorren a peu el tram entre la plaça de Catalunya i la plaça de Sant Jaume per demanar la llibertat dels presos.