Exterior de la presó de Brians 2

(ACN) Un reclús de la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (el Baix Llobregat) ha mort aquest dimarts a la tarda després de rebre desenes de ganivetades al pati del mòdul 3. Un pres de 37 anys, condemnat per assassinat i robatoris amb violència i intimidació, ha clavat diverses ganivetades a un altre company de mòdul. La víctima, de 32 anys, estava condemnada per prostitució de menors i d’incapacitats i per violència masclista. L’agressor ha estat traslladat al Departament de Règim Tancat (DERT).

Tots els fets estan enregistrats per les càmeres de seguretat i a disposició del jutjat. La Secretaria de Mesures Penals ha obert una informació reservada i els Mossos d’Esquadra han iniciat una investigació, segons ha explicat la conselleria de Justícia.

UGT denuncia la manca de personal

El sindicat UGT ha explicat que l’agressor, després d’apunyalar l’altre intern, ha amenaçat de fer el mateix als funcionaris que havien acudit a l’escenari del crim. De fet, el sindicat ha lamentat que només dos funcionaris de base custodiessin en aquell moment un total de 95 interns.

En un comunicat, UGT qualifica de “jornada negra” els esdeveniments que s’han produït aquest dimarts, després que al matí es trobés el cos sense vida d’un intern a la seva cel·la i, posteriorment, també es produís una agressió a un treballador del centre.

El sindicat ha denuncia que el Departament de Justícia manté les plantilles “sota mínims”. Segons UGT, aquesta política “irresponsable” és “un factor determinant que afavoreix les agressions” al personal penitenciari “de manera habitual”, així com els incidents “que es produeixen cada dia” a les presons.