Fins ara els animals de companyia eren tractats com a béns immobles com un automòbil, mobles, llibres, diners o quadres, però des d’avui, els animals són considerats éssers vius dotats de sensibilitat.

Aquesta no és una qüestió intranscendent perquè a partir d’ara l’abandó i el maltractament seran considerats un delicte i en cas de divorci la custòdia de l’animal serà per a qui li doni benestar.

La nova llei modifica el Codi civil per adaptar-lo a l’autèntica naturalesa dels animals i a les relacions de convivència que s’estableixen entre ells i els humans. A més, també es modifica la llei hipotecària perquè quan s’embarguin béns no puguin incloure els animals de companyia.

Amb qui es queda l’animal?

A partir d’ara es tindrà en compte el benestar dels animals en les ruptures i les separacions de parella. La llei preveu la protecció de l’animal del sofriment d’allunyar-lo de casa seva si no hi ha un acord entre la parella. La norma marca els criteris que els tribunals hauran de tenir en compte sobre a qui entreguen el manteniment de l’animal.

Fins ara, en un accident de trànsit els animals tenien la mateixa consideració que una maleta i no hi havia obligació d’atendre’ls, amb la nova normativa canviarà aquesta situació.

Una llei que protegeix les mascotes

La nova Llei 17/2021, de 15 de desembre, ha entrat en vigor aquest dimecres, 20 dies després que es publiqués al Butlletí Oficial de l’Estat. La nova llei va ser aprovada el 2 desembre al Congrés dels Diputats a partir d’una proposició de llei del PSOE i Unides Podem que va rebre el suport de totes les formacions polítiques menys Vox, que va votar en contra, i el PP, que es va abstenir.

Setè incendi en un pis a Barcelona en només sis dies, ara a Sant Martí
Comparteix a:
Imatge de l'autor/a