bitllets

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 46 anys que feia petites compres amb bitllets de 20 euros falsos. L’acusada, que s’espera que passi a disposició judicial entre aquest dimecres i dijous, actuava entre la plaça del Pedró i el carrer de Sant Antoni.

El dia 4 de gener al voltant de les 12, els Mossos van rebre l’avís de diferents comerciants de la zona del Raval. Els veïns alertaven que feia dies que una dona pagava amb bitllets falsos.

La policia catalana va detenir la dona i va comprovar que guardava dos bitllets falsos a les seves parts íntimes. Aquell mateix dia, els agents van tenir coneixement que la dona havia pagat a tres establiments més del Raval. En alguns establiments va cometre frau fins a tres vegades diferents. La policia creu que hi podria haver molts més comerços afectats que aniran coneixent a mesura que avanci la investigació.

Com detectar els bitllets falsos?

Per poder detectar que un bitllet és fals els investigadors recomanen que els comerciants i ciutadans comprovin els bitllets amb el seguiment de les recomanacions del Banc Central Europeu conegut com a “toqui, miri i giri”. La dona utilitzava bitllets rebregats de 20 euros, que són més fàcils de col·locar. El comerciant s’adona de l’engany quan fa el recompte dels bitllets.