Un avís d’un particular va alertar els Mossos d’Esquadra divendres que desenes de joves s’havien citat per barallar-se a la plaça d’Ángel Pestaña, al barri de la Prosperitat. Els cos policial va activar un dispositiu de vigilància  i va dispersar els prop de 50 participants a la trobada.

Els fets van passar entre les sis i les set de la tarda, segons han explicat alguns veïns. La presència policial va ocasionar corredisses als carrers del voltant de la plaça i els agents van poder identificar-hi alguns joves. Eren de nacionalitats diverses i provenien de diferents barris de Barcelona. Per això els Mossos d’Esquadra descarten que es tracti d’un enfrontament entre bandes llatines.

Tot i que es va evitar la baralla multitudinària, els veïns del barri asseguren que els participants van causar ferides lleus a algunes persones. Testimonis dels fets asseguren que els joves tenien entre 13 i 18 anys i que anaven armats amb pals, bats de beisbol i fins i tot navalles. Els Mossos d’Esquadra no van trobar armes blanques durant les identificacions.

La plaça d’Ángel Pestaña és el centre neuràlgic del barri de la Prosperitat, molt concorregut per nens i joves. Veïns de la zona asseguren que la baralla multitudinària és un fet aïllat.  D’altres confessen que des de llavors tenen por. Els Mossos d’Esquadra van intensificar la presència de forma discreta al voltant de la plaça l’endemà dels fets.