A més de demanar implicació de tota la societat amb la salut mental, una de les grans reivindicacions del col·lectiu i els seus famíliars continua sent la inclusió social i la lluita contra l’estigmatització dels afectats. “No som estereotips, no som diagnòstics. Som persones”, ha afirmat el portaveu de l’entitat Obertament, Fèlix Martín, en una entrevista a BTV.

El president del Fòrum Salut Mental, Enric Arques, ha explicat que “la salut mental és un reflex de com vivim” i ha indicat que encara hi ha molts aspectes per treballar com, per exemple, que “hi ha persones que pel fet de tenir un problema de salut mental abandonen l’educació o perden la feina o fins i tot perden la casa.”

De fet, el manifest apunta que el grau de desenvolupament humà d’una societat es pot mesurar per com aborda els problemes de salut mental dels seus membres i, per això, demanen una resposta adequada que estigui a l’altura. Falta, encara, més prevenció dels trastorns, sobretot en adolescents i joves, i millorar l’accés a les intervencions psicoterapèutiques.

L’actor Roger Pera, que ha estat mestre de cerimònies de la celebració, ha explicat que no fa públic el seu trastorn mental “per ser ni un heroi” sinó per “una necessitat meva de compartir i de parlar-ne, perquè és l’única manera de trobar solucions.”