Gala Pin va reconèixer que la declaració “arriba tard” i que és “insuficient” però que consideraven que “era necessària”. La regidora de Ciutat Vella va traslladar durant la sessió plenària d’aquest dijous el seu condol a la família de Juan Andrés Benítez i va afirmar que es treballarà per dignificar i mantenir-ne la memòria.

El germà de la víctima va agrair el gest però va assegurar que no n’hi havia prou. “No confio en la justícia tot i que no perdo l’esperança, és molt trist”, va afirmar i va afegir que calia estendre el diàleg a tots els agents implicats en la seguretat ciutadana per tal que Juan Andrés Benítez sigui “l’últim veí que perd la seva vida” així com “aconseguir que a Barcelona s’acabi amb la brutalitat i la impunitat policial”.

De fet, en la seva intervenció al ple de Ciutat Vella, també va reivindicar la campanya Justicia Juan Andrés amb quèfan extensiva la seva denúncia d’abusos contre altres col·lectius com l’LGTB, les prostitutes o els venedors ambulants, als qui, afirmen, se sotmet a una constant pressió policial. També es va solidaritzar amb els veïns que reben els efectes del turisme massiu.

Unes 150 persones van fer una marxa en record de Juan Andrés Benítez el 5 d’octubre coincidint amb el segon aniversari de la seva mort.