JORDI SÀNCHEZ, president de l'ANC "Tornarem a donar la paraula a tothom i tothom estarà al carrer sense més protagonismes, que el que cadascú ocupi en el lloc que li pertoca. No serà, que quedi molt clar, no serà cap acte electoral"

L’entitat ha posat a disposició de tothom el web via.assemblea.cat, que recull la informació necessària sobre com es durà a terme la Via lliure i permet inscriure’s en un dels trams. La manifestació omplirà l’avinguda Meridiana des del Parc Esportiu de Can Dragó fins al Parc de la Ciutadella, on hi ha el Parlament de Catalunya.

Els participants tindran la consigna d’anar vestits de blanc i aixecaran punters o fletxes de diversos colors quan un punter gegant recorri la via pel mig, que representaran conceptes com la democràcia, la solidaritat, la justícia social o la cultura i l’educació. Està previst que l’acte duri entre 30 i 45 minuts, i estarà amenitzat amb celebracions de cultura popular.

“Tothom hi està convidat”

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha volgut remarcar que, tot i que la Via lliure coincidirà amb l’inici de la campanya electoral per a les eleccions del 27 de setembre, no serà un acte de campanya. Sànchez ha explicat que a Catalunya ja s’han esgotat els autocars per a la Diada i ha asseverat que “no hi ha excuses per no participar-hi” per a tota aquella gent compromesa amb el dret a decidir.