Hi ha amiant al subsòl de les obres de construcció d’una benzinera en un solar situat entre els carrers de Puigcerdà, de Cristóbal de Moura, del Maresme i de Veneçuela. Per això els treballs estan aturats des de fa uns mesos, quan se’n van trobar restes. Ara s’està fent un aïllament que no convenç els veïns. Tot i que hi ha cartells que alarmen de la perillositat de l’espai, encara es poden veure trossos d’aquest material cancerigen a simple vista. Els veïns demanen solucions definitives perquè torni la seguretat a la zona.

Cartells de “Perill, amiant”

Fins que no se solucioni el problema no es podran reprendre els treballs de construcció de la benzinera. Van ser els veïns qui van denunciar la situació i demanen més suport a les administracions en aquest aspecte.

No a la benzinera

L’associació de veïns de la zona proposa una solució amb caràcter definitiu per al solar, ubicat a la cantonada dels carrers del Maresme i de Veneçuela. Consideren que la millor opció és que es precinti amb ciment, una acció que permetria aïllar definitivament l’amiant, i s’hi construeixi a sobre una zona verda o un parc infantil.

Hi ha habitatges a menys de 20 metres i un supermercat a tocar. Per això les entitats veïnals qüestionen, més enllà que se solucioni la situació de l’amiant, si aquest és un lloc adequat per construir-hi la benzinera prevista. Per canviar-ne els usos l’Ajuntament hauria de mediar amb el propietari de l’espai, que és d’un privat, sobre els permisos per fer aquesta obra i activitat.