La plaça del Nord fa dos anys que és l’escenari on se celebren les festes alternatives organitzades pel Casal Popular Tres Lliris. Es tracta d’activitats que aquest col·lectiu fa al marge de la Fundació Festa Major de Gràcia. Aquest any, però, els veïns de la plaça han demanat que no es continuïn fent i han intentat organitzar-les ells. Ara, tot i que les negociacions estan obertes, ha saltat la notícia que la plaça serà per als joves. Els veïns esperen una resposta oficial del districte de Gràcia i asseguren que ja preparen accions de protesta.

‘L’Independent de Gràcia’ diu que la plaça serà per als joves

La notícia l’ha donada a conèixer el diari local ‘L’Independent de Gràcia‘. Aquesta informació, però, no ha arribat als veïns pel canal oficial, que des de fa mesos demanen al districte de Gràcia que no es doni permís al Casal Popular Tres Lliris per celebrar-les. L’Anna Tolosa, presidenta de l’Associació de Veïns  de la Plaça del Nord i Carrers Adjacents, explica que “no ens han dit mai clarament que Tres Lliris estaria aquí, tampoc no ens deien a nosaltres que teníem el permís, llavors nosaltres hem estat lluitant i, és clar, rebre la notícia així, ens hem quedat tots una mica parats, però esperem que l’Ajuntament realment ens truqui i ens digui alguna cosa”. El districte de Gràcia assegura que no hi ha un acord en ferm, però que si el Casal Popular Tres Lliris compleix totes les condicions es donarà permís per fer la festa, com els últims dos anys.

Estira-i-arronsa entre els joves i l’entitat veïnal de la plaça del Nord

Des de fa mesos que hi ha reunions a tres bandes entre el districte de Gràcia, els veïns i els joves sense arribar a un consens. Els veïns, per la seva banda, han presentat 154 signatures per evitar que es facin les festes alternatives a la plaça. A més, també han demanat poder fer activitats veïnals durant els dies que duren la Festa Major de Gràcia. De moment, no han rebut resposta per part de l’Administració. Per això, diuen que ja estan pensant en accions de protesta per mostrar el seu rebuig que les festes dels Tres Lliris es facin a la plaça del Nord.

Els joves del Casal Popular Tres Lliris expliquen que els hauria agradat arribar a un consens, però que volen organitzar activitats com fan altres col·lectius. També, expliquen que els agradaria que la plaça del Nord es consolidés com a espai de referència juvenil de Gràcia durant la festa major.