El Festival de la Infància ja està en marxa. A primera hora se n'ha fet la inauguració oficial, però en poca estona tot el protagonisme l'han agafat els visitants estrella: els nens. Hi ha més d'un centenar de possibilitats, des de les opcions de sempre, com la selva de l'aventura o els tallers de cuina... "He posat cors" Fins a propostes més innovadores com aquesta: és diu "bubble football" i es tracta de jugar a futbol dins una bombolla. "Muy bien, divertido. Un poco diíficil porque te vas chocando y te vas cayendo... y pesaba mucho la burbuja." "Jo venia també de petita i és com una tradició familiar." "Hi ha un munt d'activitats i sempre s'ho passen bé, si no és una cosa, una altra." Enguany els punts forts, però, són els jocs tecnològics i els esports. En destaca la celebració del Trofeu Molinet Regal que avui ha tingut dues espectadores excepcionals: Laia Palau i Silvia Domínguez, medalles de plata del darrer mundial de basquet. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Vida, Igualtat i Esports "Són activitats molt educatives, on els nens s'ho poden passar bé, però alhora hi ha una transmissió de valors i jo crec que això també és important, perquè en aquests salons es tracta de que els nens ho puguin gaudir però també d'educar." La música tornarà a tenir un paper protagonista i es repetirà amb l'actuació de grups en directe. Enguany es concentraran en un únic dia, el dissabte 3 de gener en què actuaran grups com Wonderful Kids o Lali Rondalla. El saló confia igualar la xifra de 90.000 visitants que s'ha consolidat en les darreres edicions.

Els pavellons 1 i 2 del recinte firal de Montjuïc s’omplen des d’avui de jocs, esports i activitats pensats per fer passar una bona estona als més petits. Enguany el saló commemora l’Any Internacional de l’Agricultura Familiar, en què els més petits cultiven aliments en un hort ecològic i descobreixen el funcionament d’una granja.

Entreteniment infantil per a tots els públics

Com cada any, no falten a la cita del Festival de la Infància els cossos de seguretat. Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, el SEM i Protecció Civil hi organitzen activitats per poder pujar als vehicles oficials o també conèixer la feina que fan els gossos policia.

Les activitats esportives són un dels clàssics del festival. Els visitants poden descobrir el bubble football, una activitat pionera a Espanya que consisteix a jugar a futbol dins d’una bombolla gegant. També hi ha circuits de ciclisme i karts, navegació amb simuladors de vela lleugera, i fins i tot un circuit en caiac en una piscina.

Al saló també es pot trobar un espai de promoció de la família. L’espai de l’Ajuntament és a ‘La Casa de l’Ona, la girafa de Barcelona’, una casa familiar dividida en els diferents habitacles d’una llar i a cadascuna de les habitacions s’hi fa una activitat. D’aquesta manera, els nens poden treballar valors com el diàleg, la cooperació,la confiança, la cura i la solidaritat.

Després de l’experiència de l’any passat, en aquesta edició també hi haurà espai per a la música en directe. Wonderful Kids o Lali Rondalla són alguns dels concerts programats que es faran tots el proper dissabte.