Avui la Gal·la ha vingut al parc... Susana Pastor i Gala Poch "Per estrenar què? La bicicleta. Una bicicleta molt maca que ens ha portat qui? El tió. Que el vam deixar cagar per la nit i el dia seguent ens vam trobar quantes coses? Moltes". Com ella, n'hi ha molts que han sortit de casa d'estrena. Sònia Sauret, mare del Martí "Avui el Martí estrena pantalons que li va cagar el tió, també li va cagar dues o tres joguines i ara cada matí va allà a veure si el tió li ha cagat alguna cosa més, haurem d'amagar-lo perquè no cagarà més, nosaltres som més de Reis". D'altres han pensat en el futur. Jessica Julián, Juan León "No estrenamos nada porque no hemos tenido ningun tipo de regalo. Nos han regalado cosas pero solo para el bebé, estamos embarazados. El juego de champús, las sabanita de la cuna, cosas que hacen falta porque no se tienen". Però no cal ser un nen per gaudir dels regals... Isabel García "A mi me han regalado un perfume muy bueno... y esta mañana ya me he puesto un poco de colonia". Vicente Blasco "Me han regalado un bastón pero como tenía este he salido con este, pero bueno, ya lo sacaré". Sempre hi ha els qui volen encertar i són més pràctics. Adrián Calderón "El regal ha sigut uns quants dinerons perquè faci les meves despeses, ha sigut especial, sempre fem regals però aquest any diners. I res, farem les compres que toquin". I també, hi ha qui fa del seu regal una experiència... Pedro Javier García i Maria Victoria Martínez "Por Navidades nos hemos regalado un viaje a Barcelona, es el primero y estamos encantados por ser estas fechas". Sant Esteve és un dia per estrenar els regals, tant aquells que ha cagat el tió com els que ha portat el Pare Noel. Això sí, molts ja estan pensant en el 6 de gener per veure què els porten els Reis Mags.

La Gal·la passeja amb la seva mare i la seva germana pel Parc de la Ciutadella. Per Sant Esteve estrena el regal que li ha cagat el tió. “Vam deixar que el tió cagués tota la nit i ahir al matí vam trobar aquesta bicicleta”, expliquen la Gal·la i la seva mare. Ben a prop d’elles, en Martí, de poc més d’un any, és als gronxadors i porta pantalons nous. “El tió li va cagar aquests pantalons i un parell de joguines i ara cada dia mira a veure si ha cagat més”, diu la seva mare.

Són alguns dels que aprofiten Sant Esteve per gaudir dels seus regals. Però els nens no són els únics afortunats. La Isabel i el Vicente són un matrimoni que, com cada dia, han vingut a passejar. Ella amb un perfum nou i ell amb el bastó que li han regalat. Un altre matrimoni, la Jessica i en Julián, aquest any, s’han quedat sense regals. I no és que hagin estat dolents sinó que tot allò que han rebut és per a algú altre. “Estem embarassats i tot el que ens han portat és per al bebè, un joc de xampús amb el raspallet i els llençols per al bressol, coses que no tenim i que faran falta”, expliquen.

Diners, roba, mòbils, perfums, bicicletes, peluixos, patinets… Sigui quin sigui el regal de Nadal, ara és el moment per estrenar-los i gaudir-ne mentre no arribi el 6 de gener. Llavors, serà l’hora d’estrenar els regals que portin els tres Reis Mags d’Orient.