L’any passat la cambra catalana va aprovar dues mocions per evitar que les companyies de l’aigua, el gas i la llum tallessin el servei a les famílies més desfavorides durant l’hivern. L’Aliança considera que no són suficients per combatre la pobresa energètica, per això, ha exigit al govern català i als partits polítics que la moratòria s’ampliï a tot l’any, una reivindicació que ja va fer la Coordinadora d’Assemblees d’Aturats de Catalunya.

En aquesta carta entregada al Parlament català, proposen que part dels beneficis de les empreses energètiques serveixin per cobrir el deute generat per les famílies que no poden pagar el servei.

L’Aliança, que espera comptar amb el suport de moltes més plataformes, ha anunciat diverses accions. El dia 18 de febrer es reuniran amb representants del govern per fer-los les seves propostes. El 22 de febrer s’iniciarà una marxa reivindicativa a Castelldefels que acabarà el 27 a la tarda a les portes del Parlament, coincidint amb una altra marxa que començara el mateix 27 des de Montcada i Reixac.

L’Aliança la formen la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, la Coordinadora d’Assemblees d’Aturats de Catalunya, Front Cívic de Catalunya, la Plataforma Afectats per la Hipoteca de Catalunya, la plataforma Aigua és Vida, la Unió de Consumidors de Catalunya i la Xarxa per la Sobirania Energètica.