LLUÍS RABELL, president de la FAVB "El 15 febrer faran una protesta al lloc de les naus i el 23 de febrer hi haurà una jornada simbòlica de dejuni de col·lectius d'immigrants de tota l'àrea metropolitana a l'església del Pi, a l'església de Sant Medir i a la plaça de Sant Jaume per reivindicar que es desencalli la situació."

Lluís Rabell ha anunciat que en els pròxims dies hi haurà diverses mobilitzacions pel cas dels assentaments de Sant Martí. La primera serà el 15 de febrer quan s’ha convocat una manifestació a les portes de les naus del carrer de Puigcerdà. La segona tindrà lloc el 23 de febrer: s’organitzarà una jornada simbòlica de dejuni. Segons Rabell, s’ha cridat tots els col·lectius d’immigrants de l’àrea metropolitana perquè hi participin. La protesta es farà a tres espais diferents de la ciutat, com l’església del Pi, l’església de Sant Medir i la plaça de Sant Jaume.

Un cas encallat

Rabell ha denunciat que la delegació del govern no ha fet cap pas per regularitzar la situació dels immigrants. “El govern central no ha tramitat cap permís de residència”, critica el president de la FAVB, qui assegura que es tracta de persones que fa molts anys que estan vivint a la ciutat i que se’ls ha agreujat la situació quan s’han quedat sense feina. Rabell ha denunciat que s’han fet 70 demandes de residència al Govern espanyol i no se n’ha resolt cap.

El conflicte dels assentaments de Poblenou es remunta a l‘estiu passat quan es van desallotjar d’unes naus ocupades del carrer de Puigcerdà. Des de llavors, entitats de Poblenou i la mateixa FAVB han donat suport al grup d’immigrants que es va quedar al carrer. S’han organitzat diverses protestes i també una tancada en una església del Poblenou. L’Ajuntament els va oferir allotjament temporal, però la demanda d’aquest col·lectiu va més enllà de tenir un allotjament, ja que volen que se’ls tramitin els permisos de residència per viure de forma legal al país.