Eren les 18.30 h de divendres quan una patrulla de paisà dels Mossos va observar un home, a qui van reconèixer pel passat delictiu que tenia, fent aparentment tasques de vigilància a la cantonada dels carrers de l’Escorial i l’Encarnació. L’espia va passar a ser l’espiat i aquest seguiment discret va donar fruits: al cap de poca estona, dos homes més es van trobar amb ell i van marxar del lloc carregant una bossa de mà que va fer sospitar als agents que era d’una dona. Amb el suport d’una patrulla uniformada de la Guàrdia Urbana, els Mossos van aconseguir aturar-los davant del número 60 del carrer de l’Encarnació, per identificar-los. Tot i que van fer l’intent, no van poder desprendre’s de la bossa a temps, amb nombroses joies dins.

Mentre escorcollaven els tres homes, van rebre l’avís d’un robatori en un pis de la zona. Dintre hi van localitzar una àvia que va explicar als agents que havia sentit soroll quan entrava a casa seva, i que en el moment en què anava a trucar a una veïna, la van assaltar de l’interior del seu domicili unes persones que la van empènyer, colpejar i li van arrencar el penjoll del coll. Les presses amb què van marxar els van passar factura i al replà hi van deixar la caixa forta que havien extret del domicili. Un quart individu que segons alguns testimonis va participar en el robatori violent va poder fugir.

Només un dels dos adults ha ingressat a presó. L’altre ha quedat en llibertat amb càrrecs, mentre que el tercer arrestat ha estat ingressat a un centre de menors.