Els afectats, que viuen amb una prestació de subsidi de 426 euros, tenen dos fills menors i, segons l’activista de la PAH Carlos Macías, ja fa un any i mig que van entregar tota la documentació, amb l’aval inclòs d’un amic, per intentar resoldre el seu cas. Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca asseguren que CatalunyaCaixa “no va donar cap resposta”, raó per la qual els papers van caducar i han remarcat que el matrimoni, veïns del carrer de Canyameres, al barri de la Prosperitat, es troba “en un nivell de desesperació molt gran”.

Els manifestants han deixat l’edifici cap a les 14.30 h, quan han rebut el compromís de l’entitat que revisaria el cas. Per altra banda, fonts de CX han negat que la decisió de revisar el cas sigui una reacció a l’acció de la PAH d’aquest matí, i ha informat que aquesta família “feia mesos que no efectuava el pagament de l’hipoteca”, per això, l’entitat ha pres el compromís d’estudiar l’operació i  “buscar una solució de continuïtat per oferir diverses opcions que siguin justes respecte al client”. Segons la mateixa font, es tracta d’una operació que “fa anys que està amb CatalunyaCaixa” i  que no estava pas pendent de resolució ni havia caducat ja que no hi ha cap termini establert per tal que pugui caducar.

L’ocupació de l’entitat

Els representants de la PAH s’han presentat a la seu de CX al matí i han omplert els vidres de l’oficina d’adhesius. Els Mossos hi han fet acte de presència i també una ambulància, que ha hagut d’atendre el pare de la família per una baixada de tensió.

Opcions per evitar un desnonament

Fonts de CatalunyaCaixa han explicat que des de 2012 l’entitat “no ha fet cap desnonament a particulars” i que, en els darrers anys, han fet unes 10.000 dacions amb pagament, unes 2.000 amb lloguer social de dos anys. En situacions com la que es troba la família de la Prosperitat, CatalunyaCaixa ofereix diverses opcions com un nou refinançament, un lloguer social, dació o bé la dació en pagament per tal de desprendre’s del deute.