Una investigació conjunta de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra ha permès desarticular un grup criminal dedicat a duplicar targetes de crèdit del continent americà i utilitzar-les de forma fraudulenta a l’estat espanyol. Hi ha 13 persones detingudes, de les quals cinc dels màxims responsables del grup han ingressat a la presó per ordre del jutge. Tot i que no s’ha pogut calcular la quantitat de diners defraudada, sí que s’ha pogut saber que el frau de només dues targetes és de prop de 160.000 euros.

El mètode que utilitzaven consistia a obtenir dades personals i de correu electrònic amb les quals després sol·licitaven targetes bancàries a noms dels titulars, que residien als Estats Units i Veneçuela. Les targetes, però, eren enviades a domicilis que l’organització tenia ubicats a Barcelona. Un cop activades les targetes compraven productes, sobretot electrònics i de gran demanda, que després revenien al mercat negre o a través de plataformes d’internet dedicades a la compravenda entre particulars.

Detinguts per clonar targetes bancàries

Els beneficis els invertien en plantacions de marihuana

Una part dels arrestats van invertir els beneficis obtinguts en dues plantacions de marihuana que van ubicar en dos immobles de Barcelona i Barberà del Vallès. Tots dues, però, van ser desmantellades el 6 de juny en una operació policial que es va tancar amb 13 detinguts. Es van intervenir 900 plantes de marihuana, i també eines per cultivar-les i tractar-les.