L’Ajuntament i la Generalitat han explicat l’estratègia per reduir la bretxa vacunal contra la covid-19. Bàsicament, s’intensificarà la presència de punts mòbils als barris de la ciutat on hi ha menys gent vacunada.

És una estratègia que ja s’ha dut a terme les darreres setmanes i que de moment, ha funcionat amb èxit, segons la regidora de Salut. Gemma Tarafa ha explicat que des del juny i fins ara les desigualtats s’han reduït set punts percentuals. Afirma, però que encara hi ha marge per la millora i que “l’objectiu és arribar a tots els racons”. Fins ara més de 450 persones s’han vacunat en els punts mòbils.

La responsable de l’Agència de Salut Pública, Carme Borrell ha explicat que cada setmana s’instal·larà un punt mòbil a dos barris de la ciutat, on s’administrarà la vacuna Janssen.

Durant aquest mes de setembre n’hi haurà a Ciutat Meridiana, El Raval, la Marina de Port i el Gòtic. Aquestes són les dates i els llocs que s’han escpecificat:

  • 16 de setembre, Ciutat Meridiana. Plaça Roja, de 10.00 h a 14.00 h
  • 17 de setembre, El Raval. Rambla del Raval, de 10.00 h a 14.00 h
  • 23 de setembre, La Marina de Port, districte de Sant Montjuïc (pendent d’ubicació i horari)
  • 30 de setembre, Gòtic (pendent d’ubicació i horari)

“Pentinar” els barris

Els responsables de Salut han explicat que en el moment que s’instal·la un punt mòbil als barris, també es fa una feina per “pentinar” els barris, buscar persones que no s’hagin vacunat encara i oferir-los l’opció. Ara es continuarà amb aquesta estratègia.

El Gòtic, l’àrea menys vacunada

El barri i l’edat de la ciutadania fan que a Barcelona hi hagi grans diferències en l’accés a la vacuna contra covid. Segons les dades del Departament de Salut, el Gòtic és l’àrea de la ciutat amb menys percentatge, un 54,3 %. El segueixen la resta d’àrees de Ciutat Vella i Via Barcino, a la Trinitat Vella.

Al costat oposat hi ha la Sagrera, que és la zona amb més percentatge de població vacunada amb un 76,2 %. Va seguida de les ABS les Corts – Helios i Montnegre, també a les Corts, amb el 75,6 %.

Quin és el ritme de vacunació segons el barri?