prova test ràpid antígens a Mercabarna
Un treballador se sotmet a un test ràpid d'antígens a Mercabarna.

La mitjana de positius al dia durant el setembre ha baixat a 500. Aquesta xifra el mes d’agost era el triple. Segons les dades de Salut, si durant el setembre es notifiquen de mitjana 500 positius al dia, al juliol la xifra era de 6.000 i a l’agost, de 1.500.

Covid Catalunya, en directe

Ja es pot posar la tercera dosi de la vacuna

A partir d’aquest dijous ja es pot administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 als malalts immunodeprimits. S’administrarà a persones trasplantades i a alguns malalts de càncer. Es calcula que rebran aquesta nova dosi més de 100.000 persones a Espanya.

Quines mesures per la covid i restriccions hi ha a Catalunya?

Canvis a les restriccions a partir de divendres

El govern català ha anunciat que les restriccions a Catalunya i mesures per la covid que es van posar en marxa al juliol finalitzaran divendres, 10 de setembre. Les restriccions s’han mantingut durant tot l’estiu per frenar els contagis de la cinquena onada, que ara està en descens. Des del 27 d’agost no hi ha toc de queda a Catalunya.

A partir de divendres no hi haurà cap límit de persones en les trobades socials ni tampoc en l’aforament en actes i cerimònies.

Els grans esdeveniments de més de 10.000 persones que se celebrin a l’aire lliure podran acollir fins al 40 % de l’aforament total. A les instal·lacions i els equipaments esportius en espais tancats amb un aforament de més de 10.000 persones, es permetrà un màxim del 30 %.