casament dones
Foto: Edu Bayer

Aquest divendres han finalitzat algunes de les restriccions aplicades durant tot l’estiu per reduir els contagis nous durant la cinquena onada. Des d’ara, les reunions socials ja no estan limitades a un màxim de 10 persones. Tampoc no hi haurà restriccions d’aforament en l’àmbit dels actes i cerimònies, com ara les religioses.

Quant als grans esdeveniments, els de més de 10.000 persones que se celebrin a l’aire lliure podran acollir fins al 40 % de l’aforament total, quan fins ara estaven limitats al 30 %. Aquesta mesura afecta, per exemple, les activitats esportives. A les instal·lacions i els equipaments esportius en espais tancats amb un aforament de més de 10.000 persones, es permetrà un màxim del 30 %.

El govern autoritza les manifestacions en moviment la vigília de l’11-S

Coincidint amb la vigília de l’11 de setembre, també s’elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques en lloc de manifestacions en moviment. Tot i això, els assistents hauran de mantenir la distància mínima d’1,5 metres sempre que no pertanyin a la mateixa bombolla de convivència, dur mascareta, fer ús de gel hidroalcohòlic i evitar compartir elements com pancartes. Caldrà un control d’aforament per adequar el nombre d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona.

Diada del 2021: com serà la manifestació de l’11 de setembre?