carrer Gran de Sant Andreu

La incidència de casos de coronavirus a Barcelona després de la cinquena onada arriba a nivells que no s’havien vist mai tan baixos. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), en la primera setmana de setembre, Sant Andreu va registrar el descens de positius més accentuat i és el territori amb les dades més optimistes: 24 casos per cada 100.000 habitants. La tendència és bona a tot arreu i vuit dels 10 districtes tenen una incidència de covid-19 inferior als 50 positius.

L’ASPB va notificar 24 casos per cada 100.000 habitants a Sant Andreu del 30 d’agost al 5 de setembre. Aquest balanç suposa una reducció del 65 % respecte de la setmana anterior. Les dades col·loquen Sant Andreu com el districte menys afectat pel virus, posició que recentment i en diversos moments de la pandèmia havien ocupat les Corts i Sarrià – Sant Gervasi. A més, Sant Andreu també destaca aquesta setmana pel que fa al ritme de vacunació, ja que actualment la Sagrera és l’àrea de salut amb més població immunitzada amb pauta completa, el 76 %.

Les xifres més baixes des de fa més d’un any

Si mirem enrere en el temps, Sant Andreu no registrava una incidència de covid tan baixa des del juliol del 2020. A més, en aquell moment, els casos anaven en augment. També és difícil comparar les xifres perquè aleshores el context era molt diferent i no hi havia tants mitjans per detectar positius de coronavirus. A més, feia dos mesos que els ciutadans havien sortit del confinament domiciliari.

L’últim cop que Sant Andreu va registrar menys de 50 casos per cada 100.000 habitants va ser abans de pujar la cinquena onada. De fet, al maig va ser l’únic districte que va encadenar cinc setmanes per sota dels 50 positius.

Vuit districtes amb una taxa inferior als 50 casos

La primera setmana de setembre també ha estat bona per a la resta de territoris i en vuit dels 10 districtes s’han detectat menys de 50 casos per cada 100.000 habitants. No són nou per poc, ja que a Gràcia just se n’han notificat 50. Fa 15 dies aquesta situació només es veia a les Corts i Sarrià – Sant Gervasi.

Tot i que les dades són optimistes i semblants arreu, Ciutat Vella continua a la cua amb la taxa de coronavirus més alta, 61 positius per cada 100.000 habitants. El districte ha encapçalat les xifres més pessimistes durant tot l’estiu. Ara bé, no tenia una taxa tan minsa des de finals de maig.