Sis associacions de veïns (l’AV Taxonera, Sant Genís dels Agudells, Parc de la Vall d’Hebron, Montbau, la Font del Gos i Vallcarca-Penitents), s’han adreçat per carta a la vicepresidenta del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, per reclamar, de nou, el cobriment i soterrament de la via als seus barris.

En l’escrit, critiquen que Ada Colau l’hagi convidada a visitar la Ricarda i no la ronda de Dalt. Ho atribueixen a “la selectiva defensa del medi ambient de la nostra alcaldessa” i mostren la seva “estupefacció”. Creuen que Colau ha estat una ferma defensora d’aturar l’ampliació de l’aeroport, mentre que s’oposa que “47.565 ciutadans, inclosos els usuaris de l’Hospital Vall d’Hebron, recuperin la seva salut”. Per tot plegat, l’animen a visitar la ronda de Dalt en la seva propera visita a la ciutat.

Les associacions de veïns afirmen que Colau ha incomplert l’acord del 2015 per al soterrament i que, a més, va “intentar enterrar-lo per sempre”. Tot i això, diuen que malgrat “l’intent de mantenir el desastre amb el qual l’Ajuntament va castigar els nostres barris”, en el procés participatiu va ser el projecte “més votat”.

Una “autopista urbana de 10 carrils”

Segons els veïns, quan la ronda de Dalt es va construir, el govern socialista “no es va estalviar costos” per minimitzar l’impacte de la via a barris de renda més alta. Afirmen que ells, en canvi, han de suportar els efectes d’una autopista urbana de 10 carrils, i la contaminació atmosfèrica i acústica “que suposa la circulació diària de 116.000 vehicles”.