La nova estació de Rodalies de Sant Andreu fa un pas endavant. Els operaris ja han col·locat el cartell amb el nom nou: “Sant Andreu”, sense el complement “Comtal”, que l’ha acompanyat històricament. Tot i que des de fora es veu pràcticament acabada, la instal·lació està previst que entri en funcionament a finals d’any. En veure el rètol, veïns i historiadors del barri han reclamat que es digui “Sant Andreu de Palomar”.

El nom serà igual que el del metro

El cartell, que és visible des de l’edifici històric de l’estació actual i també des dels Jardins del Rec, es troba situat a l’esquerra de la porta d’accés al recinte. A més, també hi figuren les línies que hi passen (R2, R2 Nord i R11). El nom que duu la nova estació és el mateix que té actualment la parada del metro de la Línia 1. L’ATM ja va anunciar al maig que s’unificarien i l’estació intermodal perdria l’afegit de “Comtal”.

Volen que es digui “Sant Andreu de Palomar”

En veure el nom, alguns veïns i historiadors de Sant Andreu han mostrat la seva discorformitat i han tornat a reivindicar que no es digui Sant Andreu a seques i que se li afegeixi “de Palomar”, en referència al nom original del territori. El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias reprendrà la recollida de signatures que van iniciar al maig per reclamar-ho. A banda d’assenyalar el territori, segons l’historiador Pau Vinyes, aquest complement també serveix per distingir entre el nom del barri i el del districte.