La nova estació de Rodalies de Sant Andreu fa un pas endavant. Els operaris ja han col·locat el cartell amb el nom nou: “Sant Andreu”, sense el complement “Comtal”, que l’ha acompanyat històricament. Tot i que des de fora es veu pràcticament acabada, la instal·lació està previst que entri en funcionament a finals d’any. En veure el rètol, veïns i historiadors del barri han reclamat que es digui “Sant Andreu de Palomar”.

Les obres de l’estació de la Sagrera entren en la fase “més complexa”, amb alteracions a Rodalies
Es tracta de tres línies de Rodalies que transporten un 19 % dels viatgers d’un dia feiner habitual

El nom serà igual que el del metro

El cartell, que és visible des de l’edifici històric de l’estació actual i també des dels Jardins del Rec, es troba situat a l’esquerra de la porta d’accés al recinte. A més, també hi figuren les línies que hi passen (R2, R2 Nord i R11). El nom que duu la nova estació és el mateix que té actualment la parada del metro de la Línia 1. L’ATM ja va anunciar al maig que s’unificarien i l’estació intermodal perdria l’afegit de “Comtal”.

Volen que es digui “Sant Andreu de Palomar”

En veure el nom, alguns veïns i historiadors de Sant Andreu han mostrat la seva discorformitat i han tornat a reivindicar que no es digui Sant Andreu a seques i que se li afegeixi “de Palomar”, en referència al nom original del territori. El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias reprendrà la recollida de signatures que van iniciar al maig per reclamar-ho. A banda d’assenyalar el territori, segons l’historiador Pau Vinyes, aquest complement també serveix per distingir entre el nom del barri i el del districte.