Papanoelada Motera 2023 Barcelona

Aquest diumenge, 17 de desembre, desenes de motoristes van participar en la Papanoelada Motera 2023. L’Ajuntament va alertar que es podrien imposar sancions per aquesta activitat, però finalment no n’hi haurà. Segons fonts municipals, l’activitat no es pot considerar com una concentració — per a la qual no hi havia permís d’Interior — perquè hi van desfilar poques motos. Si hagués estat així, la Guàrdia Urbana hauria aixecat acta i el cas s’hauria derivat als Mossos d’Esquadra. Els motoristes van circular en petits grups i els van fer una crida a respectar les normes de circulació.

Protesta contra la Papanoelada Motera

Coincidint amb la Papanoelada Motera, desenes de veïns es van concentrar a la Gran Via, convocats per Barcelona Respira, per denunciar la contaminació acústica i ambiental provocada per la desfilada. Van afirmar que la ruta perjudicava la salut del veïnat i també dels més petits. “Amb la informació de què disposem avui dia, és inacceptable que s’organitzin activitats innecessàries que perjudiquen greument la salut“, van alertar.

Uns dies abans la Sindicatura de Greuges de Barcelona va insistir en la necessitat d’aplicar mesures cautelars per aturar la Papanoelada Motera. En un comunicat, va assegurar que la marxa genera un “gran impacte ambiental, problemes de mobilitat i afectacions de salut”.