La borrasca Fien, que ha travessat Barcelona els últims dies, va propiciar que, aquest dimarts, caigués una part del mur que limita amb els patis d’alguns pisos de quatre finques del carrer d’Espronceda, a Provençals del Poblenou. L’Ajuntament atribueix l’esfondrament al fort vent i reconeix que l’estructura es troba en força mal estat. Sigui com sigui, veïns preguntats per betevé consideren l’incident un capítol més de les molèsties que els generen les obres al recinte fabril de Can Ricart.

El mur en qüestió separa els patis interiors del solar on es realitzen els treballs. El veïnat respira alleugerit perquè la runa no va caure a les terrasses, sinó a la zona d’obres, i no van lamentar conseqüències greus. Ara bé, critiquen que la constructora hauria d’haver assegurat el mur perquè “era evident” que tenia risc de caure. Els edificis afectats es troben al tram d’Espronceda que limita amb els carrers del Perú i Bolívia, als números 195, 193, 191 i 189.

Una part de la paret ja s’havia desprès

El consistori insisteix que l’obra no és responsable de la caiguda de la paret però, alhora, explica que ja se’n va despendre una petita part quan les màquines van començar a queixalar. Ara, el districte de Sant Martí ha parlat amb la constructora i serà aquesta empresa qui es farà càrrec d’enderrocar el que queda de mur i refer-lo.

Mur caigut Provençals Poblenou
Les restes del mur que separen el solar dels patis interiors del veïnat

Queixes reiterades per les obres a Can Ricart

No és la primera vegada que veïns d’aquesta zona de Sant Martí es queixen de l’obra que està en marxa a l’antic recinte fabril de Can Ricart. L’any 2021, unes 80 persones van denunciar vibracions a dins de casa per les excavacions que s’hi duien a terme. Explicaven que eren constants durant vuit hores seguides. De fet, al taller mecànic que hi ha a tocar del solar hi han aparegut esquerdes de grans dimensions. “Em fa por que caigui la paret, de moment hi han posat un reforç…”, explica el responsable del negoci.

Esquerdes obres Provençals Poblenou
Gran esquerda al taller mecànic del carrer del Perú