El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular per l’agressió homòfoba que es va produir en un tren de Renfe a l’estació de Plaça de Catalunya l’1 de gener del 2023. Serra ha explicat que ja s’han posat en contacte amb la parella agredida i que l’advocat de l’Oficina per a la No Discriminació ja els està atenent.

Els fets van succeir a l’interior d’un tren de Rodalies, on les víctimes van rebre cops de puny, de peu i amenaces. Els quatre presumptes agressors van ser detinguts el mateix dia dels fets i després se’ls va deixar en llibertat amb càrrecs. Entre tots acumulen 28 antecedents policials.

Tres anys i mig de presó per una agressió homòfoba al metro de Barcelona

Es tanca el cas de l’agressió al metro del 2019

El regidor ho ha anunciat durant la valoració de la sentència per l’agressió homòfoba a la parada de metro d’Urquinaona, ara fa quatre anys. L’Audiència de Barcelona ha confirmat la pena de tres anys i mig de presó després que s’hagi desestimat el recurs presentat pels autors de l’agressió. Serra ha celebrat la condemna, però ha admès que calen més recursos judicials i policials. Lamenta que “el camí ha estat massa llarg” perquè la sentència ha estat ferma quatre anys després dels fets. A banda, Serra també ha fet una crida a denunciar els casos: “Sabem que hi ha moltes situacions que acaben impunes”.

També ha valorat la sentència l’advocada de l‘Observatori Contra l’Homofòbia, Laia Serra, que considera que “s’ha pogut reparar la víctima”. D’una banda perquè ja s’ha acabat el procés judicial, i de l’altra perquè, segons explica, se l’ha acompanyat durant tot el procés.