vista aèria Barcelona
Foto: Christian Holzinger

Molts veïns de Barcelona i l’àrea metropolitana han notat aquestes últimes hores olor de gas o de benzina al carrer. El motiu és una fuita de nafta ja controlada en una empresa de Tarragona que produeix aquests episodis d’olor que es poden percebre a quilòmetres de distància. De fet, Bombers de Barcelona ha fet un tuit per alertar d’aquest fet i explicar que l’olor encara es podrà percebre durant aquest dimarts. La nafta és un líquid no tòxic equivalent a la benzina.

Alguns veïns de Barcelona han alertat a Twitter d’aquesta pudor, que s’ha pogut sentir des de diferents punts de la ciutat.

L’olor, però, ha resultat ser especialment desagradable a tot el Tarragonès, on alguns veïns asseguren que tenen la gola irritada, picor als ulls i mal de cap.

Prop de 500 trucades al telèfon d’emergències

L’olor de gas o de benzina ha generat nombroses trucades al telèfon d’emergències 112. Fins a les 22 h d’aquest dilluns s’havien rebut 477 trucades, la gran majoria al Tarragonès, on s’ha produït la fuita. Barcelona, però, és la segona ciutat des d’on s’han fet més trucades a emergència, una trentena.

L’empresa ASESA, on s’ha produït la fuita, continua fent tasques de transvasament del producte fins aquest matí. De moment, Protecció Civil manté activat el Plaseqta en fase de prealerta.