ADRIANA RIBES, coordinadora d'Amnistia Internacional a Catalunya "És fonamental que existeixin mecanismes independents per poder fer investigacions, per dos motius, primer per depurar responsabilitats quan n'hi ha i el segon per evitar que aquestes coses segueixin passant en el futur. És fonamental que la policia no visqui en un clima d'impunitat i que quan es produeixin violacions dels drets humans es faci justícia i no quedin impunes."

Amnistia Internacional ha enviat avui una carta al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, en què l’insta a fer una profunda revisió dels protocols que segueixen actualment els Mossos d’Esquadra. L’organisme també sol·licita que Interior faci investigacions independents per tal d’evitar la impunitat policial.

I és que en el que va d’any s’han produït tres morts de persones que van ser reduïdes i detingudes pels Mossos. El mes de novembre va ser l’empresari Juan Andrés Benítez al carrer de l’Aurora, al Raval. I la darrera setmana, han mort un home en un forn de pa de la plaça de Molina i un altre a Salou després que fos detingut per agredir greument la seva dona.