La primera edició del Barcelona Beer Festival va ser l’any 2012 al convent de Sant Agustí. La proposta va tenir tant èxit que l’espai va quedar petit per acollir el nombrós públic que es va acostar fins a les instal·lacions. La segona edició es va fer a la cúpula de les Arenes, un lloc més espaiós on milers de persones van poder tastar cerveses d’importació.

Enguany, i vist el gran èxit de convocatòria que desperta el món de la cervesa, la localització triada ha estat el Museu Marítim de les Reials Drassanes. A partir del divendres 11 d’abril i fins el diumenge dia 13, les Drassanes acolliran aquest consolidat festival de la cervesa amb 330 tipus de cerveses diferents, 20 de les quals provenen de Flandes i es presenten aquí per primera vegada. Una gran barra amb 50 tiradors servirà elaboracions artesanals i d’importació, i com sempre, el Barcelona Beer Festival també organitzarà punts gastronòmics i xerrades informatives durant els tres dies de fira.

El funcionament serà com en les edicions anteriors, amb el got i la moneda pròpia que es podran adquirir ens els punts de venda del Beer Festival. Només se servirà cervesa en el got oficial i només es cobrarà amb les monedes del festival. L’organització ha editat una guia en paper de 80 pàgines en què s’explica el funcionament, mostra articles sobre el món de la cervesa artesana, les ressenyes de les cerveses presents i també una guia de bars i botigues de Barcelona on es pot trobar cervesa artesana al llarg de l’any.

L’entrada val set euros i inclou el got, la guia i les primeres dues fitxes. Un cop a dins, per poder adquirir les diferents cerveses s’hauran de canviar euros per les monedes del festival, que equivalen a un euro per moneda.