SEBAS GÓMEZ, vocal d'urbanisme AV Horta, plataforma Salvem Botticelli "Se'ns està intentant treure un lloc públic per convertir-ho en un aparcament d'un únic operador comercial. És un parc públic que en aquest moment es fa servir bàsicament per rocòdrom, per lloc d'esbarjo de nens i joves del districte, sobretot de caus i d'esplais, i que moltes vegades ja havíem demanat que també s'habilités per poder fer unes pistes de 'skating' i de bicicleta."

El pla per millorar la continuïtat de la plaça de Botticelli amb l’avinguda de l’Estatut no agrada als veïns d’Horta, que s’han unit en una plataforma anomenada Salvem Botticelli. Malgrat que els partits de l’oposició van refusar el pla i hi van votar en contra al consell plenari d’Horta-Guinardó, finalment el projecte de reforma es va aprovar en el ple de l’Ajuntament de Barcelona.

Això ha fet que mig centenar de persones s’hagin reunit a la plaça de Botticelli per mostrar, un cop més, el rebuig cap al projecte de fer una gran superfície comercial i un pàrquing en un espai on fins ara es fan activitats cíviques i lúdiques. A banda, la Plataforma Salvem Botticelli també denuncia que el projecte de construir habitatges de protecció oficial es veuria perjudicat pels interessos de l’empresa propietària de la superfície comercial, que voldria ampliar els baixos de l’edifici de 800 metre quadrats fins a uns 2.200 metre quadrats.

Les accions també s’han estès fins al Mercat d’Horta. Allà els comerciants han apagat els llums en senyal de protesta per la instal·lació d’una gran superfície al barri.