L’Observatori contra l’Homofòbia assegura que aquest mes de juny ja s’han produït tres agressions homòfobes a Barcelona, dues de les quals al Raval, i una altra al Parc de Joan Miró, a l’Eixample. L’Observatori considera que aquest tipus d’atacs s’està “disparant” a la ciutat i ha convocat una roda de premsa aquest dijous per exigir actuacions immediates per part de les administracions. Segons han explicat a betevé, aquest dimecres contactaran amb l’Ajuntament i amb els Mossos d’Esquadra per traslladar-los la seva preocupació. Fa només uns dies, l’Observatori va proposar habilitar un servei d’atenció a les víctimes d’agressions a través de WhatsApp.

Insults, amenaces i puntades de peu a la plaça de Sant Agustí

L’última de les agressions homòfobes a la ciutat de la qual s’han conegut detalls va passar presumptament la matinada de diumenge. Tres persones que estaven a la plaça de Sant Agustí, al Raval, expliquen que van ser agredides per un grup de tres homes que les van increpar i amenaçar pel fet de ser homosexuals. Una de les víctimes, a més, també va rebre cops de peu a les costelles i li van robar el telèfon mòbil.

Les tres persones van denunciar l’agressió a la Guàrdia Urbana, que va obrir diligències i va localitzar dos dels presumptes agressors que són investigats per un possible delicte d’odi i també per furt.

Segons l’Observatori contra l’Homofòbia, l’altra agressió també es va produir al Raval tot i que, de moment, no se n’han facilitat els detalls. Segons les dades que van donar-se fa uns dies, aquest 2019 l’entitat ja havia registrat 70 incidències, un 30 % més que l’any anterior.