La Policia Nacional va arribar a l’Escola Dolors Monserdà als voltants de la una del migdia. Segons testimonis i vídeos gravats amb el mòbil, els pares, mares i veïns que eren allà van tancar la porta principal i van seure a terra, de manera pacífica, per impedir que els agents entressin. Els cossos de seguretat van intentar serrar una barana i com que no ho van aconseguir van esbotzar la porta. Van estirar una a una les persones que protegien les urnes estirant-les amb violència. Molts dels afectats han presentat denúncies, però ara s’estan organitzant per fer-ne una de col·lectiva. De moment, estan recollint material gràfic i ben aviat la presentaran.

Els incidents van continuar un cop van marxar de l’escola. Quan la comitiva es dirigia per l’avinguda Foix cap a l’escola Orlandai  diversos agents van disparar pilotes de goma o salves des dels furgons policials contra la gent que s’havia concentrat al carrer.

L’escola va patir desperfectes que ja estan arreglats, però molts alumnes van presenciar els fets i els professors van coordinar diverses activitats perquè poguessin parlar-ne. De tot això se’n van derivar diversos dibuixos a favor de la pau que estan exposats a les parets del pati. També van penjar roses de paper a l’entrada. La directora, Roser Bassades, explica que dilluns “molts nens no volien entrar a l’escola perquè estan acostumats a que sigui un lloc de protecció”. De totes maneres, assegura que és important tornar a la normalitat com més aviat millor.